Nyfiken på? Äldre har aldrig varit yngre

Är du nyfiken på att lära dig något nytt?

Du är hjärtligt välkommen till vår nya föreläsningsserie, Nyfiken på! Här får du träffa fyra forskare från Högskolan Kristianstads fyra ämnesgrupper: Ekonomi, Hälsovetenskap, Lärarutbildningen och Naturvetenskap. Och självklart vid fyra olika tillfällen i Café & Bistro.

Nyfiken på? Är en frukostföreläsning där vi på Kulturkvarteret och Högskolan Kristianstad hoppas att vi kan stilla din hunger både för huvud och mage. För att boka bord och frukost trycker du på knappen ”boka biljett”. Det går även utmärkt att beställ din frukost på plats. Föreläsningen är kostnadsfritt men du behöver boka din plats till föreläsningen. Dörrarna öppnar 08:00 och föreläsningen startar 08:15.

I frukosten ingår kaffe, te, vatten samt macka med ost och grönt. Mer alternativ finns på plats som går att köpa till.

Äldre har aldrig varit yngre

Med utgångspunkt från en stor befolkningsundersökning i Göteborg som undersökt personer 70 år gamla vid olika tidpunkter under de senaste 50 åren, kommer jag att beskriva hur åldrandet har förändrats på olika sätt.

Elisabet Rothenberg är legitimerad dietist, docent och biträdande professor vid Högskolan i Kristianstad. Hon har lång erfarenhet av kost och näring för äldre (geriatrisk nutrition), såväl från kliniskt arbete, som från forskning. I sin forskning är hon delvis knuten till Göteborgs universitet. Elisabet är också en flitigt anlitad föreläsare inom området kost och hälsa. Elisabet är ordförande i den svenska grenen av en europeisk nutritionsorganisation. Hon sitter i Livsmedelsverkets expertgrupp för nutrition och folkhälsa, samt är vetenskapligt råd till Socialstyrelsen med avseende på klinisk nutrition, undernäring och äldre. Hon leder nu forskningsprojektet Senior alert – ett medel för bättre vård i samverkan.

Elisabet Rothenberg, biträdande professor i näringslära

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.