Nyfiken på? Idrottsmiljöer för unga – för idrotten eller individens bästa?

Är du nyfiken på att lära dig något nytt?

Du är hjärtligt välkommen till vår nya föreläsningsserie, Nyfiken på! Här får du träffa fyra forskare från Högskolan Kristianstads fyra ämnesgrupper: Ekonomi, Hälsovetenskap, Lärarutbildningen och Naturvetenskap. Och självklart vid fyra olika tillfällen i Café & Bistro.

Nyfiken på? Är en frukostföreläsning där vi på Kulturkvarteret och Högskolan Kristianstad hoppas att vi kan stilla din hunger både för huvud och mage. Köp din frukost samtidigt som du ”bokar din fribiljett”  I frukosten ingår kaffe, te, vatten samt macka med ost och grönt. Mer alternativ finns på plats som går att köpa till. Det går även utmärkt att beställ din frukost på plats. Föreläsningen är kostnadsfritt men du behöver boka din plats till föreläsningen. Dörrarna öppnar 07:30 och föreläsningen startar 08:15.

Köp din frukost samtidigt som du ”bokar din fribiljett”  I frukosten ingår kaffe, te, vatten samt macka med ost och grönt. Mer alternativ finns på plats som går att köpa till.

Idrottsmiljöer för unga – individens eller idrottens bästa?

Fler ungdomar rapporterar sämre fysisk- och psykisk hälsa och samtidigt slutar fler unga med sin idrott tidigt. Hur kan vi skapa nytänkande idrottsmiljöer som utgår från kunskap om människan och med hälsa i fokus?

Johanna Bergman är nyinskriven doktorand i vårdvetenskap vid Högskolan i Kristianstad och är del i projektet ”Personcentrering som innovativ strategi vid idrottsprofilerad utbildning”. Har en kandidatexamen i idrottsmedicin och magister i idrottsvetenskap. 2010-2016 arbetade hon som del i fys- och rehabteamet för FC Rosengård och där startade tankar om belastning i tonåren hos unga spelare. Praktiskt arbete med idrottare vid Ekbackeskolan (gymnasiet) i Osby varades därefter med undervisning inom idrottsvetenskap vid Malmö Universitet och Folkhälsovetenskapliga programmet vid HKR. Mötet mellan praktik och teori är det som fascinerar Johanna, framför allt när kunskap om människan ska tillämpas i vardagliga miljöer. Gör vi det som är möjligt eller det som anses nödvändigt?

Johanna Bergman, doktorand i vårdvetenskap

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.