Songs Of Our Lives

Vivian Buczek, Peter Asplund och XL Big Band

Möt Sveriges mest dynamiska jazzartistduo: Vivian Buczek & Peter Asplund. Tillsammans med XL Big Band kommer de till Kulturkvarteret i oktober!

Efter succén med skivan Live At The Palladium och otaliga scenframträdanden har Vivian och Peter med skivan Songs of our lives trängt djupare in i känslor och livserfarenheter. Repertoaren omfattar såväl nyskrivet som udda guldkorn ur standardlåtsskatten.

Songs of our lives är med andra ord en variationsrik akt, med allt från hårdsvängande scat dueller till stillastående ballader.

Det är jazz, blues, sväng, glädje och tårar. Det är VIVIAN & PETER!!

”Med Songs of our lives, vill vi stanna upp och reflektera över livet. Var vi kommer ifrån, var vi är just nu och var vi är på väg. Vi har valt musik och text som symboliserar upplevelser, skeenden, minnen, förhoppningar, glädje och sorg. En del allt för sällan hörda guldkorn, en del nyskrivna soundtrack och berättelser om våra liv, och en del gamla klassiker. Sånger och melodier som betyder och har betytt mycket för oss. Vi vill vi måla en dynamisk jazzbild över livet mitt i livet. Det här är sånger om våra liv, och sånger ur våra liv.” – Vivian och Peter

XL Big Band

Bildades i Kristianstad 1980 och har utvecklats till ett semiprofessionellt band med gott anseende. Orkestern har samarbetat med ett stort antal svenska artister och en del internationella storheter. Till exempel Benny Bailey, Dave Liebman, Erik van Lier, Nils Landgren, Caroline af Ugglas och Sveriges främste jazzambassadör genom tiderna, Rolf Ericson. XL Big Band har genomfört flera turnéer i Europa och USA och har gett ut ett tiotal CD-inspelningar. Bandet arbetar på projektbasis och anlitar professionella instruktörer utifrån projektens art.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.