”Still Got The Blues” – Tribute to Gary Moore

Vad händer när en finsk rockguru förenas med den mest groovande rytmsektionen i Andalusien och de sätts att spela Gary Moore-blues?

Vad händer när en finsk rockguru förenas med den mest groovande rytmsektionen i Andalusien och de sätts att spela Gary Moore-blues?

Självklart kan du förvänta dig bluesboogie som har passerat genom en spansk rytmkvarn och svänger ordentligt, samt gripande stämningsstycken där intensiteten aldrig saknas!

Antti Kajander är en gitarrist och sångare som en gång studerade gitarr i Storbritannien. Kajander har uppträtt bland annat i världspremiären av dramatiserade versionen av The Who’s Quadrophenia-album på Cardiff City Theatre, och dessutom har han varit aktiv inom blues-, rock- och jazzkretsar i London.

The Spanish Castle består av Kajander och två av de mest eftertraktade musikerna i Andalusien, venezuelanska trummisen Marcos Hostos och spanska basisten Cañon Bass.

Under den här turnén förstärks bandet också av den virtuose keyboardisten Ilkka Joronen. The Spanish Castle började sin turnékarriär för några år sedan som ett ”Hendrix-band”, huvudsakligen spelande i Spanien.

I februari 2023 turnerade bandet i hela Finland med sju konserter, nästan alla var slutsålda. Nu är något riktigt speciellt att vänta, eftersom The Spanish Castle kommer att turnera i konserthus i februari 2024 inte bara i Finland utan också i Sverige! Se fram emot en fantastisk musikupplevelse i februari 2024.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.