Styva Linan + support NILEN

Ståplats

Vad har Kulturkvarteret Kristianstad och Lisebergs 100-årsjubileum gemensamt? Två ord – Styva Linan!

Sextetten från goa Göteborg har fyllt en tydlig lucka i svensk musikliv och tilltalat flera olika generationer musikälskare. Folk drar referenser åt så vida håll som Jonas Lundqvist, Pugh Rogerfeldt, David Ritschard och hyllats sönder och samman av riksmedia med diverse superlativ.

Eller som GP uttryckte det – ”Bandet som ska rädda Göteborgs popmusik!”

Utsålda spelningar på Södra Teatern i Stockholm samt Nef i hemstaden Göteborg talade sitt tydliga språk. Med ett sound präglat av Nationalteatern och den mer traditionella Göteborgs-popen tar sig nu Styva Linan ut i landet!

Vi ses på avd. 361!

 

NILEN

I Ruinerna av Yellow Lane och Barkodes flöt NILEN fram. På kort tid har bandet skaffat sig ett välförtjänt rykte om att kunna vara ett av Kristianstads bästa liveband!

Poppiga melodier i kombination med stökiga ljud skapas en levande och energisk stämning som har skapat NILEN en ständigt växande skara fans som höjer liveupplevelsen till något extra.

Genren är inte uppenbar men visst är det indierock anno 2023 samtidigt som det finns stråk av britpop och en tid som ligger ett par decennier bort.

Bandmedlemmarnas egna lyssnande är brett och ur det har de skapat ett sound som flyter lätt men med lite skit i. Just det, NILEN var det ju!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.