The Fredrik Strage Festival Tour & No Tears

The Fredrik Strage Festival Tour + No Tears

En helkväll i musikens tecken! Den ena festivalen skulle bli ett svenskt Woodstock och den andra skulle stoppa spridningen av kärnvapen. Det gick åt helvete. I sin enmansshow berättar Fredrik Strage om rockfestivalernas historia, med speciellt fokus på två mytomspunna svenska megafloppar. Vem vill inte höra mer om det? Och som grädde på moset för kvällen blir det premiär på hemmaplan för No Tears! Så spänn fast dig och gör dig redo för en kittlande cocktail av powerpop och rock’n’roll, kryddad med punkens primitiva känslouttryck när Christoffer ”Stoffe” Karlsson, även känd som frontmannen i skräckrockbandet, The Dahmers avslutar kvällen!

The Fredrik Strage Festival Tour

Den ena festivalen skulle bli ett svenskt Woodstock. Den andra skulle stoppa spridningen av kärnvapen. Det gick åt helvete.

I sin enmansshow berättar Fredrik Strage om rockfestivalernas historia, med speciellt fokus på två myomspunna svenska megafloppar, och tar med publiken till röjiga rockpartyn, banbrytande musik, benbrytande moshpits och svåra trauman.

» Jag gör det för rockens skull. Och för alla som är för gamla och trötta för att åka på festival, men som ändå vill uppleva den speciella magin. Att se min nya show är som att gå på rockfestival minus allt det jobbiga. Man slipper tinnitus, bakfylla och herpes. Man slipper också musiken, vilket skulle kunna vara en nackdel, men de flesta som ser mig live håller nog med om att det är roligare att höra någon prata om musik än att lyssna på den.« – Fredrik Strage

The Fredrik Strage Festival Tour är en fortsättning på succéturnén Strage on Stage som under 2021–22 lockade stor publik från Malmö till Luleå. Många som läst Fredrik Strage i Dagens Nyheter, lyssnat på podcasten »Hemma hos Strage« eller sett honom i TV4, ville även se honom live – i vad som beskrevs som stand up-journalistik, underhållande folkbildning och popkulturell predikan.

Nu ställer sig Strage på scen igen för att på sitt oefterhärmliga sätt presentera rockfestivalerna som du förmodligen ska vara glad att du missade.

» Jag var ett vrak efter fjolårets turné; att prata om rock är betydligt mer ansträngande än att spela rock. Det var förstås roligt att möta publiken, men ibland, särskilt när jag drog på mig pyttesmå jeansshorts och läste Lana Del Rey-dikter för berusade bikers i Motala, kändes det som om jag lekte med döden. « – Fredrik Strage

Trots hälsoriskerna tänker Fredrik Strage satsa ännu hårdare på den här turnén. Han har ägnat månader åt att researcha rockfestivalernas historia och utveckla sin enmansshow.

Alla som någon gång burit ett festivalarmband, eller däckat på en småländsk åker, kommer att älska Strages rapporter från sitt liv vid kravallstaketet.

No Tears

I en dunkel källare någonstans i södra Sverige har soloprojektet No Tears långsamt vuxit fram, gömt från världen och otåligt väntat på att få se dagens ljus. Nu har tiden kommit att krypa ut från skuggorna!

Spänn fast dig och gör dig redo för en kittlande cocktail av powerpop och rock’n’roll, kryddad med punks primitiva känslouttryck.

Influenserna är breda och du kan känna av The Only Ones, Wreckless Eric, Stiv Bators, T-Rex och The Ramones. Med en genomträngande kärlek för 60- och 70-talets musik, förstås. ”Stoffe” har skrivit, framfört, spelat in och mixat albumet i sin egen studio och kommer nu för första gången uppträda live i Kristianstad.

Personen bakom projektet är Christoffer ”Stoffe” Karlsson, även känd som frontmannen i skräckrockbandet The Dahmers. Hans debutalbum ”Heart Shaped Eyes” har just släppts på Luftslott Records.

I No Tears live-setup kommer du även att se:

Jennifer Israelsson – Gitarr
Josef Underdal – Trummor
Beatrice Rosdahl – Sång/Percussion
Marko Kardum – Bas
André Rannek – Saxofon/Keyboard

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.