The Wannadies

Så Mycket Bättre-aktuella The Wannadies på turné! Bandet slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Den 16 mars 2024 kommer de till Kulturkvarteret Kristianstad och sätter Lilla Salen i gungning!

Så Mycket Bättre-aktuella The Wannadies på turné!

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som My Hometown, You and Me Song, Shorty och Hit nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt stor framgång i Storbritannien och Japan! You and Me Song har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns film Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer. Hembygdshymnen My Hometown har tolkats av så disparata artister som Annika Norlin och barnstjärnan Oscar Stembridge.

2022 återförenades The Wannadies för en rad bejublade konserter som kulminerande i en storlagen spelning inför tusentals fans på Gustav Adolfs torg under Stockholms Kulturfestival. Var det ett sista avsked från bandet som mer än någon annan präglade 90-talets svenska indievåg? Eller ett bevis på deras försatta status och därmed ett löfte om en fortsättning? Hösten 2023 medverkar bandets frontman Pär Wiksten i Tv4s Så mycket bättre. 2024 fyller deras klassiska album ”Be a Girl” (som bland annat innehåller ”You and Me Song”) 30 år. Två anledningar goda som några att svara med ett rungande ”Ja!” på ovan ställda fråga.

The Wannadies kommer möta publiken igen. För det är det det handlar om, att möta publiken. Mer än att återförenas. Ett band som The Wannadies går nämligen inte att splittra hur som helst då de är lika mycket en familj som ett band. De senaste 20 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen!

 

Support: Love Rönnlund!

Tillsammans med sitt band har Love skapat sig ett rykte som liveupplevelse och en hängiven fanbas växer stadigt från spelning till spelning. Love är en estradör med en självklart sätt att ta sig an en scen som borde vittna om en betydligt längre erfarenhet än vad hans unga ålder borde göra möjlig.

Det musikaliska uttrycket sträcker sig från ömma visor till rått 70-talsriffande. Texterna spänner över allmänmänskliga reflektioner i Olle Adolphsons eller Beppe Wolgers anda över till politiskt laddad socialrealism i traditionen från Cornelis Vreeswijk till David Ritschard.

Att inte låta som någon annan i sin generation och samtidigt höra till de som bäst skildrar sin samtid är en minst sagt ovanlig kombination. Han är kort sagt en lika originell som begåvad artist. I december släpptes hans andra album, ”Böjas i tid”.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.