Uncle Lucius

Under åren som följde Uncle Lucius så kallade avskedsturné, växte bandets publik snabbt. När låten "Keep the Wolves Away" dök upp i ett avsnitt av Yellowstone blev den viral på Spotify & TikTok. I höst kommer Texasbandet till Sverige – missa inte deras ENDA gig i Skåne!

Andra chanser är sällsynta inom rock ’n’ roll. Men albumet ”Like It’s The Last One Left” gav Uncle Lucius nytt oljigt roots-blod i ådrorna! Skivan skrevs i gruppens hemstad Austin, Texas, och är fylld med uppskruvad amerikana, country, roots och rock ’n’ roll!

Killarna var några av Austins mest firade exportvaror, understödda av kultföljare som samlades kring signaturlåtar som ”Keep the Wolves Away” och ”The Light”. Bra band bygger inte bara en låtkatalog – de bygger arv som består långt efter att bandet självt har försvunnit! Under åren som följde Uncle Lucius så kallade avskedsturné, ökade bandets publik snabbt och förde in nya generationer av fans i kretsen. ”Keep the Wolves Away” dök till och med upp i ett avsnitt av Yellowstone och blev viral med hela 149 385 320 spelningar på Spotify, och då har vi inte ens börjat räkna spelningarna på TikTok!

Texter om beslutsamhet och motståndskraft suddar ut gränserna mellan genre och generation. Albumet ”Like It’s The Last One Left” är ett stridsrop från ett Uncle Lucius som har återinvigt sig till att kämpa den goda kampen – ”Remember to breathe”, sjunger Galloway under albumets sista ögonblick.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.