Ward Hayden & The Outliers (US) & Billy Bremners Rockfiles – A Tribute To Rockpile

Som support för kvällen för vi möta – Billy Bremners Rockfiles – A Tribute To Rockpile

Oemotståndliga Ward Hayden & The Outliers gjorde en succéturné här våren 2023 och önskemålen, eller rent av kraven, att de ska komma tillbaka snart har varit många och högljudda. Så, i februari 2024 återvänder Ward Hayden och hans band!

Med sin bitterljuva hybrid av traditionell country, klassisk rock ’n’ roll och nutida Americana har de blivit publikfavoriter i Skandinavien. I samband med turnén släpps även Ward Hayden & The Outliers nya album. En platta där Hayden tagit ett stort kliv framåt som låtskrivare och där bandet vidgat sin musikaliska palett ytterligare. De medryckande upptempo-låtarna vi vant oss vid kompletteras nu med några storslagna ballader som tydligt visar att Ward Hayden & The Outliers vuxit till sig utan att förlora sin spontana charm.

Rootsy Music har genom åren haft en viss förkärlek för hårt arbetande, flitigt turnerande amerikanska band. Band som kör mil efter mil på ödsliga skogsvägar, lägger motorvägarna bakom sig och spelar sig samman. Som bygger sin publik och växer som låtskrivare, artister och människor. Vi minns band som Shurman, Turnpike Troubadours och många fler. Ward Hayden & The Outlier är just ett sådant band

Ward Hayden & The Outliers har lika enkelt som genialt musikkoncept. Ta tidig rock ’n’ roll, country, rå blues plus annan amerikansk rotmusik som du älskar, processa och gör musiken till din egen och ge dig ut på vägarna och spela, spela, spela…Det är precis det Ward Hayden & The Outliers har gjort det senaste decenniet. Till en början på små honky tonk-barer hemma i Boston, sedan på lika små barer över hela USA. Men efterhand som den otroligt lojala publiken vuxit har spelställena blivit större och större och på senare år har bandet även fått välförtjänta hyllningar i pressen.

”Imagine Lyle Lovett and Chris Isaak paying tribute to classic American rock n’ roll from Elvis, Hank Williams, Johnny Cash and Roy Orbison.” –  THE BOSTON HERALD

 

Support – BILLY BREMNERS ROCKFILES – A TRIBUTE TO ROCKPILE

Man kan inte att komma närmare det legendariska bandet ROCKPILE än så här.

BILLY BREMNER är fortfarande en riktigt grym gitarrist och hans röst är intakt som förr. Bandets mission är att förmedla den musikaliska skatten från ROCKPILE, DAVE EDMUNDS, BILLY BREMNER & NICK LOWE. Det är ren Rock’n´roll när den är som bäst – gitarrbaserad med hög energi!

Rockpile är en av de starkaste ledstjärnorna av pubrockgenren och Bremner, tillsammans med Dave Edmunds, Nick Lowe och Terry Williams i Rockpile har gett upphov till många odödliga rocklåtar som snurrat, snurrar och alltid kommer att snurra friskt på rockälskares vinylspelare världen runt, fastän bandet som sådant upplösts.

Billy Bremner – Gitarr och sång
Micke Finell – Bas och sång (Dave Edmunds Band & The Refreshments!)
Ingemar Rogefeldt – Gitarrist (Pughs bror, Jerry Williams, Pugh Rogefeldt & Rainrock)
Peder Sundahl – Trummor och sång (Jerry Williams trummis)

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.