Waterloo 50 år – En hyllning till ABBA | SLUTSÅLT

SLUTSÅLT

Kristianstadsmusikern Lasse Berg återkommer med en helt ny show för att hylla ABBA. Den 6 april 2024 är det 50 år sedan ABBA stod på scen i Brighton i samband med Eurovision Song Contest. De fick överlägset flest röster och tog världen med storm. Låten som tävlade var så klart WATERLOO.

Upplev en glittrande, fullspäckad show med artister som inspirerats av deras musik. Ni kommer självklart att få lyssna till WATERLOO men också andra hits från hela deras karriär. En och annan musikalisk överraskning blir det säkert. Ni är alla hjärtligt välkomna till en minnesvärd upplevelse där lokala och nationella artister avlöser varandra. Ni kommer även att få ta del av ABBA-anekdoter och intressant fakta om bandet.

Tidigare konserter sålde slut på kort tid, vänta inte med att köpa biljett! Det finns två föreställningar att välja på, klockan 15.00 samt 19.30.

Varmt välkomna!


Plats på scen ser vi!

Ella Tiritiello knockad världen med sin version av ”For A Better Day” när Globen bytte namn till Avicii Arena, då endast 14 år gammal. Detta var starten på Ellas otroliga resa när hon helt plötsligt fick kliva ut i rampljuset och visa sin talang för världen!

Naomi Wiehe är ett ungt och spännande stjärnskott som ständigt bryter ny musikalisk mark och hänför med sin helt egna stil och låtskriveri. Ni har sett henne på TV i Songland, Idol m.m. En av de mest spännande svenska musikerna just nu!

Lasse Berg är producent för kvällen men är även välkänd musiker i flera olika sammanhang. Han medverkar på sång, gitarr och munspel.

Kalle Lind kommer att vara er konferencier och ge er sina snedtänkta funderingar kring ABBAs karriär och musik. Kalle Lind har ni säkert hört på radion men han har även synts i På Spåret samt skrivit flera böcker och producerat mängder med TV och radioprogram.

Jan Gradvall, välkänd musikjournalist kommer att finnas på plats och intervjuas på scen kring fenomenet ABBA. Jan har nyligen släppt sin bok Vemod undercover: boken om ABBA som han så klart har med sig och gärna signerar efter konserten. En underbar bok med en ny vinkel på ABBAs musik och karriär.

Lia Sebina från Kristianstad har med sin souliga och känsloladdade röst börjat att ta plats i musiksverige. Har ni missat henne har ni chansen här, innan hon hamnar på de riktigt stora scenerna.

Vera Kronbäck är en välkänd sångerska i Kristianstad och står ofta på olika scener i både musik, musikal- och teatersammanhang. Vera har en musikalutbildning från ArtsEd i London men bor just nu i Göteborg där hon studerar på Artisten (Högskolan för Scen och Musik).

Som grädde på moset kommer ABBA-kören under ledning av Lina Skoog att förgylla kvällen.

Övriga medverkande:

Pelle Holmberg
Frank Nilsson
Mathias Tofte
Oskar Pedersen
Jesper Gustafsson
Gustaf Janernäs
Matilda Åberg
+ överraskning

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.