Americana Festival

My Darling Clementine –  Lily Arbor – Otis Gibbs

My Darling Clementine

Ett kärleksarbete på flera sätt, My darling clementine – makarna Michael Weston King och Lou Dalgleishs smeknamn – började som ett hyllningsprojekt till klassiska countryduetter i 60- och 70-talets anda som George & Tammy och Johnny & June. Deras debut “How Do You Plead?”  från 2011 producerades av Neil Brockbank (Nick Lowe) och när den släpptes blev den fort hyllad på båda sidor av Atlanten. Country Music People kallade albumet: “Den bästa brittiska countryskivan någonsin”.

Deras senaste skiva “Country Darkness” – ett samarbete med keyboardisten Steve Nieve (The Attractions/The Imposters), där de tolkar Elvis Costellos countrylåtar släpptes 2020 och har hyllats i både brittiska, europeiska och americana-topplistor.

De senaste 9 åren har de spelat över 800 konserter över hela världen och vunnit flera priser. Genom sitt sköra, blottande låtskriveri och sina vackra stämsånger har de definitivt förtjänat sitt rykte.

”King och Dalgleish har återuppfunnit countryduetten” – ”Blandningen av dessa två röster är himmelskt” – Mojo

 Lily Arbor

Lily Arbor utstrålar en musikalisk självklarhet och de rör sig obehindrat i singer/songwriter-andan, med musikaliska influenser från americana, pop och indiefolk. Sångerna grundar sig ofta i självrannsakan, vemodig kärlek och längtan bort. När du lyssnar får du en liten inblick i vad som kan gömma sig långt inne i två unga kvinnors hjärtan. Musiken matchar texterna och är ljuv och vacker, men inte bara. Här finns också plats för det obekväma, råa, raka och ibland disharmoniska.

Otis Gibbs

Artisten och podcastaren Otis Gibbs har gett ut ett tiotal album och senaste plattan ”Hoosier National” har hyllats av media och fans. Hans sånger knyter an till en amerikansk tradition av folkligt låtskrivande där några av ledstjärnorna heter Woody Guthrie, Joe Hill, Jimmie Rogers eller för all det Bruce Springsteen i sina finaste stunder. Men Otis Gibbs är i själva verket väldigt mycket här och nu. I Gibbs texter porträtteras ett verkligt Amerika som är fattigt och oglamoröst, en bild som ofta inte visas i medier. Det är Gibbs Amerika.

”Gibbs låtskriveri är djupt personligt och djupgående. Det är tydligt att Otis Gibbs är en man du ska bry dig om.”  – Rolling Stone

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.