JAG ÅNGRAR INGENTING – Edith Piaf & Monica Zetterlund tolkas av Anna-Lena Brundin och Kim Bergkvist

En musikalisk odyssé med Anna-Lena Brundin och Kim Bergkvist

I föreställningen Jag ångrar ingenting får vi lära känna två av musikhistoriens mest ikoniska röster – Edith Piaf och Monica Zetterlund – tolkade av den folkkära komikern Anna-Lena Brundin och musikalartisten Kim Bergkvist.

Tillsammans tar denna duo med oss på en resa genom den svenska jazzlegenden Monica Zetterlunds musikskatt och Edith Piafs odödliga chansons. Det är sånger som berör: La Vie en Rose, Sakta vi gå genom stan, Trubbel och Non, je ne regrette rien … sånger vi älskar och känner igen. Men också sånger vi kanske aldrig hört förut. Eller historier och anekdoter som får oss att tappa andan.

Anna-Lena, med sin svarta humor och hudlösa ton. Kim, med sin fängslande närvaro och varma röst. Här möts de för första gången. Två kvinnor, två generationer – som besjunger två generationer till.

Duon ackompanjeras av en kvinnlig jazztrio: Kapellmästare och pianist Alice Hernqvist, trummor Emma Lönnestål och ståbas Anne Marte Eggen.

Glädje och sorg, sång och standup. Följ med! Se till att säkra din biljett till denna minnesvärda konsertkväll. En kavalkad av musikaliska pärlor, trädda på en underhållande tråd av berättelser om Edith ”sparven” Piafs och Monica Z:as dramatiska liv. Föreställningen är inte bara en hyllning till två stora röster, utan också en eloge till musiken och passionen. Och allt som hör livet till.

Välkommen!Anna-Lena Brundin

Anna-Lena Brundin blev folkkär som ena halvan av Nancy & Carina i teveserien Daily Live på slutet av åttiotalet – senare som mamma i Mysteriet på Greveholm – den kanske mest älskade julkalendern i svensk tevehistoria. Hennes senaste rollprestation är som journalist i filmen En man som heter Ove. Genom åren har hon flitigt rest runt över landet som ståuppkomiker varvat med diverse konferencieruppdrag och konserter, där hon sjunger chansons, tango och jazz i egen översättning. Hon har skrivit 12 böcker och spelat in 6 CD-skivor. I höstas kom hon ut med feelgoodromanen ”Anki åker till Las Palmas” (Norstedts förlag) som hon skrivit tillsammans med Jan Sigurd.

Kim Bergkvist

Kim Bergkvist är skådespelare och sångare, utbildad på Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har setts på scener runt om i Sverige och världen, bland annat i Sverigepremiären av Tick…Tick…BOOM!, som Ofelia Hamlet, som Johanna i Sweeney Todd och Josefine i Idioterna. Kim har även körat bakom många folkkära artister, turnerat i USA med en ABBA-show samt gjort egna konserter, där hon blandar musikal, pop, jazz och visa när hon tolkar sina favoritartister. I höst arbetar Kim även på Helsingborgs Stadsteater i Bröderna Lejonhjärta och turnerar med konserten No Business Like Show Business.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.