Cedric Burnside

Med support: Joshua Ray Walker!

Datum24 okt 2019, 19.00
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörKompakt Disk
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

“My school was a juke joint/From a kid till I was grown/And blues is really/All I ever known” - Ain’t Gonna Take No Mess

Ta en enda titt på detta ferrotypi foto som är framsidan på hans nya album, Benton County Relic, och du förstår på en gång att Cedric Burnside är den äkta varan. "När jag såg det för första gången så tyckte jag att jag såg kriminell ut" säger han och skrattar. På den nya plattan hänvisar Cedric Burnside ödmjukt till sig själv, men musiken på albumet är allt annat än gammalmodig. Han har tagit den djupt, traditionellt rotade Hill country blues musiken och släpat med den in i den mer moderna tidsåldern med knastrande elektricitet som är knutna till det mest väsentliga i live. Om blues tidigare har handlat om att ta sig igenom hårda tider, så blottar Benton County Relic själen på ett sätt som gör att vi kan övervinna förtryck, oavsett om det är 1800-talet eller den osäkra nutiden. Burnside har frambringat musik som till en början var ett uttryck för sorg och en vilja att leva, men som förvandlades till modern, aktuell och tidlös konst. Den ger en glimt av insikt i det mänskliga tillståndet.

“Back in the day, it wasn’t heard as music, but more like ‘somebody help me, I want to get out of this situation” säger Cedric. “These days, anybody can have the blues. Some people deal with loss by going out and getting drunk or even killing themselves. The blues is about surviving through those hard times, telling the world what you’ve been through, and how you came out of it.”

Cedric Burnside vill inte bara ta sig igenom saker. På albumet Benton County Relic väcker han liv i blues för en ny generation av fans som höll sig till the White Stripes och the Black Keys. Men varför inte? Det är allt han vet.

Support: Joshua Ray Walker

Joshua Ray Walker tog den snåriga vägen till den traditionella countryn efter en uppväxt i östra Dallas färgad av musiken från ‘Smokey Mountains’. Härdad av ett flitigt turnerande (250+ spelningar per år), i diverse band med varierande musikalisk inriktning - framförallt i hemstaten Texas - har han som musiker erfarenheter som vida överstiger hans ålder. Även om han är ny som solo-artist på den internationella scenen är han sannerligen hemtam på scenen, och han har redan delat scen med bland andra Old 97’s, Vandoliers, Colter Wall och BJ Barham. Hans melodiska, karaktärs-drivna låtskrivande sätter nytt ljus på traditionellt country-berättande och med sin klara, distinkta röst förtrollar han sina åhörare.

[caption id="attachment_52402" align="alignnone" width="272"] Joshua Ray Walker[/caption]

Starttid:
19.00 Joshua Ray Walker
ca 19.50 Cedric Burnside

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro erbjuder gott att äta och dricka och öppnar två timmar före konsertstart och håller öppet fram till kl. 22.30!

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, ring 0709-20 58 04, skicka ett mail till info@kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller i Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang