Doc Lounge Live: Gudrun – konsten att vara människa

Datum21 aug, 18.30
PrisOrd. pris: 40 kr (+ 25 kr serviceavgift) Ungdom upp till 20 år: fri entré
Längd91 min
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Filmstudion
BOKA BILJETT

Kulturkvarteret visar dokumentären Gudrun – konsten att vara människa, som följer Feministiskt Initiativs partiledare Gudrun Schyman, under tre år från 2014 till 2017. Tillsammans med flera andra visningsplatser i landet kopplar vi upp oss för att, före och efter filmen, delta i livesändningen från Babel i Malmö, där självaste Gudrun Schyman och regissören Hampus Linder finns på plats!

Kom och se filmen och passa på att ställa dina frågor direkt till Gudrun och Hampus via sms och sociala medier.

Om filmen:

Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och​ är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd.

Filmaren Hampus Linder​ har följt Gudrun Schyman ​från​ 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern.​ ​Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna, och spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

Regi: Hampus Linder
Produktionsbolag: Helene Granqvist/Nordic Factory
Land: Sverige
Produktionsår: 2018
Längd: 91 min
Språk: Svenska

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro har öppet fram till kl. 19.00 så köp med dig något gott att äta och dricka till filmen. Vi bjuder på kaffe och te.

Trailer

Se trailern här!

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

Ungdom upp till 20 år: fri entré. För att vara säker på plats, boka genom att ”köpa” biljetten för 0 kr via knappen "boka biljett". Inträdet gäller tillsammans med uppvisande av legitimation vid entrén.

Medlem i Kristianstad Filmstudio: fri entré. Boka din plats genom att ”köpa” biljetten för 0 kr. Fyll i kampanjkoden som du fått från Kristianstad Filmstudio. Gratisbiljetten gäller tillsammans med uppvisande av filmstudiokort vid entrén. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

 

Om Doc Lounge Live

Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept där biografer, kulturhus och bibliotek får chans att ta del av premiärer och förhandsvisningar av världens bästa dokumentärer. Filmerna visas simultant över hela landet tillsammans med en interaktiv livesändning från Doc Lounge i Malmö, där samtal med regissörer och specialinbjudna gäster ingår.

Tillbaka till evenemang