Luke Winslow-King

Datum30 aug 2019, 20.30
Pris245 kr (+ serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörKompakt Disk
Kultur & fritid/Stadsbiblioteket
KÖP BILJETT

Hans senaste album är ett exempel på det finaste hantverk som strålar av värme och tidlös elegans. På ett mästerfullt sätt blandar Luke Winslow-King country, blues, R&B, rock’n’roll och folkliga influenser på ett intuitivt sätt. Luke formar en känsla från de olika källorna och sammanför de i en plats av acceptans och hopp. Albumet Blue Mesa är både ståtligt och lättillgängligt, otroligt skickligt men samtidigt väldigt personligt. Det som gör att albumet skiljer sig från sångarens och gitarristens tidigare arbete är det sätt han har fångat upp liv i musiken.

Luke Winslow-King är född och uppvuxen i staden Cadillac i norra Michigan, men flyttade till New Orleans när han var 19 år gammal och spenderade de nästkommande 15 åren med att helt gå upp i den musik som flödade genom just detta område. Numer är det världen och de människor och platser i den som trollbinder honom. Från resor han gjort och vänskapsband han bildat på vägen skapas en djupare och rikare förståelse för de amerikanska musiktraditionerna som han som ung fängslades av.

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro erbjuder gott att äta och dricka både före och under evenemanget. Café & Bistro håller dessutom öppet till kl. 23.30!

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang