Maya Youssef

Syrian Dreams

Datum23 nov, 19.00
PrisOrdinarie: 200 kr Upp till 20 år: 100 kr (+ 25 kr serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Maya Youssef, född och uppvuxen i Syrien, är en mästare på qanun – ett cittraliknande instrument. Debutalbumet Syrian Dreams har hyllats över hela världen och är en personlig resa genom sex år av krig i Syrien. Hennes musik bygger på den traditionella arabiska skalan, maquam, och på ett fantasifullt sätt blandas influenser från flamenco och jazz till ett cosmopolitiskt sound.

”On a hot summer’s afternoon in London in 2012 I was watching the news. At the time I felt overwhelmed, as if I was going to explode, so I held my qānūn and “Syrian dreams” came out of me. That was the very first piece of music I wrote.”

Det 78-strängade instrumentet Qanun är centralt i den arabiska musiken och sätter tonhöjden i traditionella orkestrar. Maya Youssef bemästrar instrumentet till fullo och med sin musik beskriver hon Syriens skönhet, inger känsla av hopp men samtidigt väjer hon inte för den stora sorg som vilar över landet.

Hon kommer till Kristianstad med sin trio, där qanun ackompanjeras av cello och slagverk. Tillsammans tar de med oss på en resa till djupet av våra hjärtan.

MEDVERKANDE

Maya Youssef – qanun
Barney Morse-Brown – cello
Elisabeth Nott – slagverk

Konserten spelas även på Palladium Malmö 22 november. 

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Foto: Igor Studio
Tillbaka till evenemang