Afternoon Jazz – Josefine Lindstrand

Afternoon Jazz

Afternoon Jazz är en konsertserie på Kulturkvarteret som erbjuder sofistikerade lördagseftermiddagar med eminenta jazzartister i intim bistromiljö. Avnjut vår delikata Tapastallrik eller något annat från menyn medan du hänförs av svenska jazzeliten. Vi får besök av enastående musiker med stor begåvning och passion för sin konstform. Efteråt finns tillfälle att diskutera och utbyta tankar och reflektioner.

Josefine Lindstrand

Efter det kritikerrosade och grammynominerade albumet Mirages By the Lake släpper den svenska sångerskan och kompositören Josefine Lindstrand nu sitt femte soloalbum, For the dreamers och ger sig återigen ut på turné med sitt band. Musiken till den nya skivan spelades in i den spektakulära norska studion Ocean Sounds där Josefine och hennes band samlades och spelade in de 8 låtarna som kommer att bilda albumet. Musiken är som vanligt när det gäller Josefine lekfull och utforskande, med en grund i jazzen men med tydliga influenser från andra genrer.

Josefine Lindstrand är en mycket hyllad jazzsångerska, kompositör och pianist som bor i Stockholm och har varit en av de ledande vokalisterna på jazzscenen i Skandinavien i mer än 15 år. Med ett flertal utmärkelser genom åren har hon utsetts till ”Bästa jazzartist i Sverige”, ”Bästa jazzkompositör” av Sveriges Radio.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.