En Trevlig Kväll med Mark Levengood

En trevlig kväll med Mark Levengood på Kulturkvarteret! En kväll som inbegriper såväl varm humor som djupa tankar och insikter.

Nu står det klart att den folkkäre TV-profilen och författaren Mark Levengood ger sig ut på en exklusiv Sverigeturné i vår. Nyligen avslutade han sin långa Finlandsturné med utsålda hus och stående ovationer. Nu står Sverige och en rad orter runt om i landet på tur.

– Jag kommer berätta om mitt liv, om att våga pröva sina vingar, om att nå oanade höjder men också stundtals störta rätt brutalt. Hur går man vidare när allt har gått fel och man sitter där bland fjädrar som yr? Vågar man flyga igen? berättar Mark Levengood.

Mark är född i USA och växte upp i Helsingfors. Tidigt insåg Mark att han inte riktigt passar in i de mallar som finns och kom fram till att hans liv nog blir roligare om han själv bestämmer hur han vill ha det.

Han kom till Sverige som 19-åring och arbetade inom sjukvården och med diverse städjobb. Han var en entusiastisk men usel student på Socialantropologen på Stockholms universitet och något mera begåvad som elev vid Dramatiska Institutets radioproducentutbildning.

Redan i Finland började Mark jobba med TV.

– Jag var programledare för ett underhållningsprogram som ingen till all lycka kommer ihåg idag.

På nittiotalet gjorde Mark program som Mark och hans vänner, Morgon med Mark, Mark och hans grannar samt Aha, sa Mark. De följdes av stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman. Mark var även programledare för bröllopssändningarna då kronprinsessan Victoria gifte sig 2010.

Utöver programledare för flera populära tv-program, är Mark en flitig krönikör i P1, ligger bakom poddar som Natti, natti och populära Mark & Jonas, han har gett ut flera böcker och är sedan 2008 en av Unicefs ambassadörer. Han har minst sagt gjort många intressanta och imponerande saker genom åren. Vi ser fram emot att få höra många spännande historier när Mark besöker oss!

– Det har varit väldigt roligt att turnera i Finland och jag ser så mycket framemot att äntligen få turnera i Sverige.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.