Familjelördag

Roligheter för hela Familjen på Kulturkvarteret Kristianstad | FRI ENTRÉ

Under hösten arrangerar vi tre Familjelördagar på Kulturkvarteret! Här hittar ni en massa roliga programpunkter som: sagor, lekar, pyssel, bokbytarbord, familjekör och annat kul!

11.00 – Bokbytarbord
11.15 – Magi i Bokskogen – Höstrusk
11.00 – Pyssla i Kilen med Annie
11.00 – Tipsrunda, startar i Kilen
12.00 – Familjekör – Jazza med Mimi
13.00 – Skräckisar – Vågar du lyssna?
13.30 – Kommunala Musikskolans stråkelever

 

11.00 – Pyssla i Kilen med Annie
Kom och pyssla i Kilen med Annie, här kommer vi att skapa monster och annat kul med hjälp av papper, pennor och andra roligheter!

11.15 – Magi i Bokskogen – Höstrusk
Upplev magin i sagorummet Bokskogen! Vi berättar ljud- och ljussagor för barn från 3 år med temat – Höstrusk!

 


12.00 – Familjekör – Jazza med Mimi

Men hjälp, Mimi har plötsligt fastnat i en sång! Kan barnen hjälpa henne loss? Under denna Familjekör blir det full fart, röstlek och spontan sång. Rösten bär du inom dig och den behöver inte packas upp ur någon låda, du kan sjunga när som helst. Sången behöver inte ens har några ord, rösten kan sjunga precis vad den vill. Med lekfullhet, rörelse och improvisation i fokus vill Mimi inspirera barnen till att röra på sig och leka med hela röstregistret. Mimi Terris är sångcoach i Rösträtt – sång på förskolan.

Alla älskar Familjekören, men tyvärr har vi begränsat antal platser. Så passa på att föranmäla din familj redan idag. Vid avanmälan kontakta Emma Eriksson på mejl eller telefon: 0708–20 58 34, emma.eriksson@musikisyd.se

13.00 – Skräckisar – Vågar du lyssna?

Visst är det härligt att bli rädd? I alla fall så där lite lagom. Om du är en sån som gillar när knäna skakar och håret kryllar sig är du välkommen till läskiga Bokskogen där Camilla Ek från Sagobygden, Ljungby berättar skräckisar. För barn från 6 år. Anmälan till biblioteket@kristianstad.se eller 044-136710. Drop in i mån av plats.

13.30 – Kommunala Musikskolans stråkelever bjuder upp till konsert!

Följ med och ta del av vad stråkelever och harpelever har tränat på under terminen. På Musikskolan har barn och ungdomar möjligheten att lära sig att spela ett instrument eller utöva sång och dans.

Ni kommer att få höra:

Stråkdraget – den första stråkorkestern där cello och fiol spelar tillsammans. Eleverna är mellan 7-12 år.

Harpensemble – Kristianstad är unik i Sverige med sin undervisning på harpa, här får ni höra några av dem spela tillsammans.

Kammarensemblen – en mindre grupp med äldre elever som spelar fiol och piano.

Självklart är det fri entré

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.