För livets skull – En Insamlingskväll till Förmån för SPES

Vill du göra skillnad? Kom och var med!

Svenska Kyrkan i Kristianstad anordnar en insamlingskväll till förmån för organisationen SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandestöd). Biljettintäkterna går oavkortat till SPES livsviktiga arbete. Det blir musik av KRIKÖR under ledning av Ulf Åkesson Lefler, information om SPES, konsert med Daniel Biels poporkester och uppträde av estradören Fredrik Ekdala.

Konferencier:

Daniel Biel är sjukhuspräst i Kristianstad sedan 10 år. I sitt arbete möter han många människor med suicidtankar. I sin tjänst ger han stöd till anhöriga efter suicid. Daniel föreläser i olika sammanhang om kris och krisstöd och har skrivit en ett stödmaterial som heter ”Drabbad av kris”.

Krikör under ledning av Ulf Åkesson Lefler:

Ulf Åkesson Lefler är en mångfacetterad musiker och dirigent. Han är en utsökt jazzpianist och erkänt duktig trombonist. Ulf dirigerar flera egna körer och instrumentgrupper och dirigerar också årligen Christianstad Symfoniker. Krikör, i Österängs kyrka, är en blandad kör med höga ambitioner och stort engagemang. Medlemmarna har god körvana och notläsningsförmåga. Repertoaren är blandad och delvis skapad efter medlemmarnas önskemål och förutsättningar; klassiska sånger, jazz och nyare musik. Kören medverkar vid gudstjänster och gör flera konserter under året.

Daniel Biels poporkester

Daniel Biel, sjukhuspräst i Kristianstad, har under många år spelat musik i olika konstellationer och sammanhang. Nu har han en egen poporkester!

-Låtarna jag skriver är enkla och raka popdängor med trallvänliga refränger, säger Daniel.

Orkestermedlemmarna är vänner till honom, duktiga musiker och skickliga stämsångare.

Musiken är inspirerad av Beatles, Neil Young och Bruce Springsteen. Texterna handlar om vardagens små och stora känslor: längtan, hopp, sorg och tröst. Musik har en stark inneboende kraft. Många av oss minns livets viktiga ögonblick och förknippar dem med någon låt. Och vi människor mår riktigt gott av att skråla en favoritrefräng i duschen.

Jag har försökt skriva låtar som berör, ja ni vet när man får gåshud och fuktiga tårkanaler, säger Daniel.

Daniel Biel – gitarr och sång
Martin Giselsson – bas och stämsång
Marcus Törnquist – piano och stämsång
David Berndtsson – trummor

Fredrik Ekdala

I mer än 30 år har Fredrik Ekdala arbetat som ”estradör”. Det är det ord som bäst sammanfattar hans brokiga karriär som föreläsare, konferencier, programledare på P4 Radio Kristianstad, trubadur/musiker, kompositör, dirigent, moderator, komiker, skådespelare och musikalartist i egna och andras uppsättningar. 2015 var han officiell föreläsare vid Lunds Universitets uppmärksammande av Världsparkinsondagen. Fredriks föreläsningar engagerar och berör. Efter att han fick diagnosen Parkinsons sjukdom hösten 2012, har hans föreläsning ”När livet inte blir som man tänkt sig” gått för utsålda hus i hela landet.

Vill du lämna ett bidrag redan nu? Skanna då QR-koden så kommer du direkt till insamlingen.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.