Författarbesök: Olof Lundh

Det är ett av världens minsta länder. Ett land som saknar demokrati och pressfrihet, där mänskliga rättigheter inte respekteras och homosexualitet är kriminellt, där ökenhettan är livsfarlig och tusentals migrantarbetare dött. Det är världens rikaste land, räknat per capita. Ett land där naturgasen och oljan flödar, där pengar köper inflytande, och närmare 2000 miljarder kronor investerats i historiens dyraste idrottssatsning. Det är ett land helt utan fotbollstradition, som fått resten av världen att spela VM mitt i vintern. Det är Qatar, värdland för fotbolls-VM 2022. Hur hamnade vi här?

Olof Lundh är en av få svenska journalister som var med från början, och som ställt kritiska frågor hela vägen från FIFA:s kongresser i Schweiz, till sponsoravtal med FC Barcelona och svenska fotbollförbundets januariturnéer i auktoritära stater.

är en berättelse om makt, mutor och diktatorer som använder världens största idrott för att tvätta sin image ren. Det är en berättelse om sport och politik och varför alla dyrkar fotbollen. Det är berättelsen om hur Qatar byggde ett tempel i öknen.

Café & Bistro öppnar två timmar innan författarsamtalet börjar och serverar mat och dryck. Ni hittar kvällens bistromeny här! För att boka ert bord maila – Cafebistro@kulturkvarteret.com

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.