GEJOMA – En ny fräck akt med Jojje Wadenius

GEJOMA är ännu inte så välbekant och etablerat, men personerna bakom bokstäverna – Georg Wadenius, Jonas Holgersson och Mattias Svensson – är alla kända och uppskattade inom musikens värld. Det handlar om att sjunga ordlöst, som bara Jojje Wadenius kan, och om kickar som både når själen och hjärtat genom Holgersson och Svensson. Men även när stunden väl är kommen och Jojje drabbas av feeling, blir det gärna lite scatsång.

Georg ”Jojje” Wadenius är mest känd i Sverige för sina barnvisor (t.ex. Kalles Klätterträd och Goda’ Goda’ med texter av Barbro Lindgren), för vilka han har tilldelats 3 grammisar. Genom åren har han spelat leadgitarr med grupper som Blood, Sweat & Tears, Steely Dan samt kompgitarr med allt från Simon & Garfunkel till Luther Vandross och Aretha Franklin.


Jonas Holgerssons
 trumspel är melodiskt, dynamiskt, energiskt och fantasifullt. Som en av Nordens mest anlitade jazztrumslagare har han samarbetat med namn som Chris Potter, Benny Golson, Monica Zetterlund, Georg Riedel, Tommy Köhberg, Kurt Elling, Rigmor Gustafsson med flera.


Mattias Svensson
förmedlar känslor med sin bas och spelar även med Jan Lundgrens trio och Victoria Tolstoy. Han har dessutom en egen internationell karriär och har då samarbetat med artister som Johnny Griffin, Toots Thielemans, Clark Terry, Lee Konitz med flera.


LINE UP:

Georg ”Jojje” Wadenius (gitarr)
Mattias Svensson (bas)
Jonas Holgersson (trummor)

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.