Helt Klassiskt – Duo Ventus & Johan Bridger

Helt klassiskt

Helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med något gott på tallriken.

Duo Ventus & Johan Bridger

Duo Ventus är en innovativ och gränslös kammarmusikensemble. Duon, bestående av klarinettisten Louise Mogensen och flöjtisten Michaela Hansen. Duon är känd för sina fängslanden framträdanden och samarbeten med olika musiker från olika genrer!

Duo Ventus styrka skiner när deras djupa musikaliska samklang och harmoni flätas samman på scenen. En mångfärgad palett av toner skapas när de utforskar möjligheterna med sina instrument och utmanar gränserna för sitt konstnärsskap. En konstnärlighet som nådde en betydande milstolpe när duon vann 1:a pris i Busan Maru International Music Festival – Concerto Competition i Sydkorea 2018. Som en del av Den Danske Kunstfonds ”Den Unge Kunstneriske Elite” står Duo Ventus bland de mest lovande unga artisterna i Danmark.

Johan Bridger (f 1976) är en av Sveriges mest framstående slagverkare på den nationella och internationella scenen. Slagverksvirtuos bemästrar Johan Bridger en omfattande repertoar, från J.S. Bach till nyskriven musik och har haft förmånen att presentera verk av ledande kompositörer som Alejandro Vinao, Pius Cheung och Marcin Blazewitz. Johan Bridger har uppträtt på stora scener som La Biennale di Venezia, Mariinsky Theatre och Carnegie Hall och var vinnare av solistpriset 2004. Juryns motivering löd: ”För ett intensivt personligt uttryck, briljant teknisk behärskning och en betvingande scenisk närvaro.”

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.