Jonas von Essen – Ett minne i Världsklass

I samarbete med Sparbanken Skåne erbjuder vi Jonas von Essen - Världsmästare i minne, under Jubileumsfestivalen 7 sept kl 16.30. Barn och unga upp till 20 år kommer via Sparbanken Skåne kunna gå gratis!

På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower och svenska realityserier till australiensisk bilreklam. 

”För mig känns det som att jag har haft en dold superkraft och plötsligt lyckades upptäcka den. Det yttersta syftet är att få ut det till fler, för alla har den här superkraften.” säger Jonas. 

Våren 2018 nådde Jonas dessutom nästan hela vägen till seger i TV4:s Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi. Hans minne har också gett honom en enorm allmänbildning, som lett till storslam i både Muren, Smartare än en Femteklassare och Postkodmiljonären.

Bakom den fenomenala minnesförmågan finns tekniker som är så enkla att vem som helst kan lära sig dem och de är samtidigt så underhållande att du kommer att vika dig dubbel av skratt när du gör det. 

Genom en trollbindande blandning av interaktiva övningar med publiken, förbluffande minnesdemonstrationer och fascinerande förklaringar tas du med genom en färgsprakande redogörelse för hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande DollyParton och en arg kille med en kycklingklubba i ögat kan hjälpa dig att komma ihåg precis vad du vill. 

Varmt välkommen att följa med på detta oförglömliga äventyr in i Jonas –och din egen– hjärna. 

 

Evenemanget sponsrat av

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.