No Business Like Show Business | Slutsålt!

No Business Like Show Business

 Musikalkonserten i två akter som ingen äkta musikalfantast har råd att missa. Föreställningen som gjorde succé under hösten 2022 kommer nu till Kristianstad! Här gästas konserten av fantastiska Gunilla Backman.

Vi presenterar fyra solister kända från både Sveriges och världens musikalscener, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne – som bjuder publiken på de största och mest kända musikallåtarna.

 Publiken får lyssna till låtar ur Chess, Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Så som i himmelen, We Will Rock You, Beauty And the Beast, och Frozen, men också ytterligare pärlor från ”smalare” musikaler.

Artisterna tar med dig på en resa bortom de välputsade premiärleendena. Vad rör sig egentligen i huvudet på en musikalartist? Vad har de sett och varit med om som publiken aldrig fått veta?

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma.

En storslagen musikalfest helt enkelt!

Gästartist: Gunilla Backman

Solister: Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne

Musiker: Jan Erik Sääf, Olof Löfgren, Kalle Magnusson, Peter Fältskog

Information om de medverkande

 Gunilla Backman

Gunilla Backman har en gedigen meritlista och är en internationellt välkänd musikalartist. För den stora publiken i Sverige blev Gunilla välkänd i huvudrollen som Donna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia!” på Cirkus i Stockholm.

Hon har spelat musikal i Londons West End, i stora roller som Fantine i Les Miserables och Ellen i Miss Saigon. Hon har setts i huvudroller i Sverige i bl.a. West Side Story, Sunset Boulevard, Les Miserables, Garbo the musical, Jesus Christ Superstar.

Nu senast har vi sett Gunilla i Cats, på de stora arenorna.

Andreas Eldeen

Andreas Eldeen är artisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Han har gjort roller i b la The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Så som i himmelen, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö. Andreas har haft ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende och Liberius i Doktor Zjivago.

Kim Bergkvist

Kim Bergkvist är utbildad på anrika The Royal Academy of Music i London. På musikalscener har ni bland annat kunnat se henne som Johanna Barker i Sweeney Todd på Dalateatern och Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre i London. Kim har även spelat Ofelia i Hamlet på Kronborgs Slott och Josephine i Idioterna på Helsingborgs Stadsteater. Den kvinnliga huvudrollen i Klippans Bruksspel, På farfars tid samt Sunnerdahl på liv och död. Förutom att spela musikal och teater har Kim turnerat som solist och körsångare i USA samt på kryssningsfartyg runt om i Europa.

Just nu är hon aktuell som Susan i tick, tick…BOOM! som spelas i Malmö.

Johan Wikström

Johan Wikström är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera, Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan. På Lunds Stadsteater spelade han titelrollen i Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Han gjorde operadebuten som Don Bartolo i Skånska Operans uppsättning Barberaren i Sevilla. Han har gjort Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och rollen som Nathan Detriot i Guys and Dolls på Kristianstad teater.

Kristina Hahne

Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001. Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i Cabaret, Miss Hannigan i Annie, Demeter i Cats, Syster Berthe i Sound of Music, Mickie i Grease, Fru Storch i Sällskapsresan The Musical, Marta i Spring Awakening, Claudine i Can-Can och Fröken Svan i Mölle by the Sea på Fredriksdalsteatern. Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Dessutom har hon arbetat som sångsolist på de sju haven. På tyska och finska!

Just nu är hon aktuell i ”Mitt om natten” som spelas på Nöjesteatern i Malmö.

Jan Erik Sääf – kapellmästare

Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige. Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera – musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. Jan Eriks verk har hörts på många teaterscener i Sverige men även utomlands som i New York. Där vann musikalen William pris för ”best performance” 2013 på The New York International Fringe Festival.

I pipelinen ligger en ny musikal om Bonds skapare Ian Fleming. Den spås ha internationell potential.

Olof Löfgren – piano

Olof är musikansvarig på Musikteaterutbildningen Östra Grevie och är utbildad pianist på Musikhögskolan i Malmö, 1998-2003, med inriktning mot jazz. Under sina yrkesverksamma år som musiker har han dock kommit att jobba som pianist och keyboardist inom en mängd olika genres.

Just nu är han aktuell i Varieté Victoria på Victoriateatern i Malmö.

Peter Fältskog – trummor

Peter är en av landets mest anlitade slagverkare. Sin utbildning som Slagverkspedagog och Slagverkssolist har han fått vid Musikhögskolan i Malmö. Han har under många år arbetat som slagverkslärare vid Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, men anlitas också ofta som frilansmusiker i de mest skiftande sammanhang t.ex: Symfoniorkestrar, Jazzgrupper, Storband, Rockband etc.

Kalle Magnusson – bas

Kalle har arbetat som frilansmusiker i Sverige och Danmark i ca 20 år där han spelar både el- och kontrabas. Kalle har spelat med i Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia (Köpenhamn), Le Miserable, Copacabana, Fame, Banankontakt, Full Monty, West Side Story, Cats, 42nd street, mm.

Både Peter Fältskog och Kalle Magnusson var med i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla som sattes upp på Malmö Opera 1995 och medverkar dessutom på inspelningen av originalmusiken tillsammans med Björn & Benny.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.