Nyfiken på! Från naturligt till artificiellt tänkande?

Nyfiken på att lära dig något nytt?

Hjärtligt välkommen till serien Nyfiken på! Vid fyra tillfällen under hösten 2024 gästas vi på Kulturkvarteret av fyra forskare från Högskolan Kristianstads fakulteter – Ekonomi, Hälsovetenskap, Lärarutbildningen och Naturvetenskap. Vi bjuder in till frukostföreläsningar där vi hoppas kunna stilla din hunger i både kropp och knopp.


Från naturligt till artificiellt tänkande?

Finns det enkla återkommande principer som ligger bakom människors och andra däggdjurs tänkande och uppfattningsförmåga? Är dessa principer ibland samma för olika slags förmågor, som till exempel att uppfatta, minnas, ha förväntningar och kunna föreställa sig saker? Kan samma principer förklara hur vi lär oss nya saker och föreställer oss saker som inte finns? Och finns det gränser för vad vi kan tänka på?

Under föreläsningen kommer Magnus Johnsson att prata om detta och föreslå idéer om hur några av dessa principer kan användas för att utveckla artificiell intelligens med en bredare förmåga.

Magnus Johnsson är professor i datavetenskap – inriktning maskininlärning, samt kognitionsforskare.

För att reservera din plats tryck på ”Boka Biljett” här på sidan. Föreläsningen är kostnadsfri men vi rekommenderar att förboka för att vara garanterad plats. Om du köper vår fina frukostbiljett får din morgon en stadig start med frukost till förmånligt pris som står serverad vid ankomst. Frukost går även att beställa på plats direkt i Café & Bistro. Dörrarna öppnar 08:00 och föreläsningen startar 08:15

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.