Sofia Karlsson – Svarta Ballader

Missa inte Early Bird-erbjudande på dina biljetter!

Under 2023 höll Sofia Karlsson jubileumskonserter där hon framförde albumet “Svarta ballader” runt om i landet, vilket hon fortsätter med under 2024. 

”Jag har aldrig gjort en uppföljare till albumet “Svarta ballader.” Den skivan är min enda och stora kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk. Han är min käraste poet och också en del av mitt liv, min tradition och min familj i generationer bakåt. Han är de utsattas poet, skogarnas poet och de karga markernas diktare. Det blir ett kärt återseende att göra albumet på scen igen.”

Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till bredden av eget material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige.

Sofia har genom åren vunnit fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon belönats med utmärkelser som Stockholm stads tonsättar-hederspris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Anderssons-stipendiet. Hon har också samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos!

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.