Tingsek – Duokonsert med Måns Mernsten

Tidsbegränsat Early-Bird-erbjudande!

Med höstens gyllene spektra kommer Södra Sandbys egna soul king Tingsek till Kulturkvarteret! Tillsammans med sin trogna vän och kompanjon – Måns Mernsten kommer de spela avskalade arrangemang av Tingseks låtar, men där känslorna och den musikaliska talangen är allt annat än nedtonad.

Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Skånebördiga sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek är en av våra allra främsta liveartister där inget lämnas åt slumpen. Under lång tid har Tingsek visat var skåpet ska stå. Tingsek på scen levererar modern soul av yppersta världsklass som får publiken att trilla baklänges.

Med sju album i ryggen, flera turnéer och ett eget skivbolag har Tingsek hunnit med en stor variation av spännande musikprojekt. Han har bland annat samarbetat med Timbuktu, Ane Brun, Allen Stone, Bernhoft och Helsingborgs Symfoniorkester. Under flera år har också ett nära samarbete med vännen Måns Mernsten varit närvarande såväl i studion som på scen. Måns är också aktiv musiker och låtskrivare i Lundabandet Damn! som både kompar Timbuktu och har skrivit musik för TV, film och teater.

2021 släppte Tingsek albumet ”Home” som med sitt personliga uttryck är en naturlig och spännande utveckling. Både textmässigt och musikaliskt, där singeln Family är ett ypperligt exempel. Hösten 2022 släpptes en EP som spelats in tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester och som på alla sätt visar den musikaliska bredd som denna unika artist har.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.