Janne "Loffe" Carlsson

& HUNDRAS 2 PÅ NYA ÄVENTYR

Datum16 sep, 19.00
Pris225 kr (+ serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
BOKA BILJETT

I över 60 år har trumslagaren Janne ”Loffe” Carlsson varit aktiv inom musiklivet i Sverige och är nu ute och spelar för att fira detta. Tillsammans med musikerna Max Lorentz, Lasse Sumanen och Matts Alsberg har han satt ihop en föreställning som innefattar alla möjliga faser och fasetter av sin breda musikkarriär. Vi kommer att få höra smakprov utav hela Loffes karriär från Hansson & Karlsson, Jimi Hendrix, Doris via Pugh, litet jazz och så kallade instant compositions, där gruppen komponerar inför publik. Det blir en del blues och kanske t.o.m. ”Men det gör det samma för han är min soldat”, några smakprov från nya LP’n ”Våroffer” och, om vi känner Loffe rätt, en hel del stories från hela hans karriär (eller det som han kommer ihåg). Garanterat är i vart fall att publiken kommer att ha lika roligt som bandet har på scen.

Janne ”Loffe” Carlsson har gjort sig känd inte bara inom film, TV och teater utan också som en av de mest framstående jazztrummisar i Sverige. Sitt smeknamn ”Loffe” fick han 1973 när han medverkade i TV-serien Någonstans i Sverige men redan 1967 slog han igenom i pop-Sverige med trummor och orgelduon Hansson & Karlsson (det lät tuffare med Karlsson med K…) som ofta musicerade med Jimi Hendrix bland annat. Jannes CV är längre än den sammanlagda hårlängden bland musiker på sena 60-talet så vi hänvisar till Wikipedia för att läsa mer.

Max Lorentz är Hammondorganist och välkänd producent i pop och rock-Sverige sedan många år. Max och Janne håller just nu på att spela in en gemensam LP med en orgel/trummor/jazz/rock-tolkning av Igor Stravinskys ”Våroffer” som kommer att släppas till jul 2017.

Lasse Sumanen är en fenomenal blues och country-gitarrist som startade sin karriär redan tidigt 70-tal med den ökände amerikanske producenten Kim Fowley.

Matts Alsberg är bassisten som sedan mitten av 70-talet spelat med hela musik-Sverige, kanske allra mest med Jerry Williams, och som startade ut med sitt power-pop/rock band Rost i slutet av 70-talet.

 

FÖRKÖP

Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken: 010–747 22 72
Kristianstad Tourist Center: 044–13 53 35
kulturkvarteret.com via knappen"BOKA BILJETT"
I entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan våra arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

MAT & DRYCK

Sugen på något? Du vet väl att Café & Bistro alltid öppnar 2 timmar innan evenemanget och erbjuder både mat och dryck. 

Tillbaka till evenemang