Kolonien

Datum3 okt, 19.00
PrisOrdinarie: 200 kr, upp till 20 år: 100 kr (+ 25 kr serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask, samt kusinerna Anna Möller och Mischa Grind. Gruppen började spela redan i tonåren, då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark, och det var under en turné på Zanzibar bandet först fann den karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin.

Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2013. Trots att tonåren nu är ett minne blott har det gemensamma intresset för samhället och politiken behållit sin centrala plats i musiken – Kolonien är folkmusik relevant för sin samtid.

Turnéer, framgångsrika album och många spännande artistsamarbeten har etablerat Kolonien som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg, och de är idag en självklar del av den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

Framtiden då? Under hösten 2018 turnerar gruppen i Sverige, Norden, Storbritannien och USA. Parallellt arbetar de med ny musik som släpps som ett tredje album sommaren 2019.

Röster om Kolonien

”Den mest upplyftande protestmusik jag hört”
-Lira Musikmagasin, om ”Drömmarnas Land” (2015)

”Framtidens Stjärnor”
– Lira Musikmagasin, 2015

”Dra på trissor vad kvällens konsert var bra!”
– Täppas Fågelberg (P1), efter en konsert med Kolonien

”Kolonien skapar en egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar. Kolonien slog igenom under året och vill mer med sin musik än att bara berätta en historia. Den här gruppen har en åsikt.”
– Juryn, Folk- och Världsmusikgalan

MEDVERKANDE 

Arvid Rask
Erik Rask
Anna Möller
Mischa Grind

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar kl. 17.00 och erbjuder gott att äta och dricka. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

nya bokningar

Foto: Olof Grind
Tillbaka till evenemang