Luke Winslow-King med support: Black River Delta

Datum30 aug 2019, 20.30
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörKompakt Disk
Kultur & fritid/Stadsbiblioteket
KÖP BILJETT

Hans senaste album är ett exempel på det finaste hantverk som strålar av värme och tidlös elegans. På ett mästerfullt sätt blandar han country, blues, R&B, rock’n’roll och folkliga influenser på ett intuitivt sätt, Luke formar en känsla från de olika källorna och sammanför de i en plats av acceptans och hopp.  Blue Mesa är både ståtligt och lättillgängligt, otroligt skickligt men samtidigt väldigt personligt.Det som gör att albumet skiljer sig från sångarens och gitarristens tidigare arbete är det sätt han har fångat upp liv i musiken.

Född och uppvuxen i staden Cadillac i norra Michigan men flyttade till New Orleans när han var 19 år gammal och spenderade de nästkommande 15 åren med att helt gå upp i den musik som flödar genom just detta område. Nu när han har gått vidare, är det världen och de människor och platser i den som trollbinder honom. Från de resor han gjort och de vänskapsband han bildat på vägen skapas en djupare och rikare förståelse för de Amerikanska musiktraditionerna som han som ung fängslades av.

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro erbjuder gott att äta och dricka både före och under evenemanget. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang