Afternoon Jazz – Svante Söderqvist Trio

Afternoon Jazz

Afternoon Jazz är en konsertserie på Kulturkvarteret som erbjuder sofistikerade lördagseftermiddagar med eminenta jazzartister i trevlig bistromiljö. Avnjut vår delikata Tapastallrik eller något annat från menyn medan du hänförs av svenska jazzeliten. Vi får besök av enastående musiker med stor begåvning och passion för sin konstform. Efteråt finns tillfälle att diskutera och utbyta tankar och reflektioner.

Svante Söderqvist Trio

Kontrabasisten och cellisten Svante Söderqvist har under drygt tjugo år som musiker gjort sig känd som en av landets främsta jazzbasister. Han har under åren turnerat och spelat in skivor med en lång rad svenska jazzartister, däribland Rigmor Gustafsson Magnus Lindgren, Peter Asplund, Joakim Milder och Mathias Algotsson med flera. Dessutom har han varit anställd jazzmusiker vid Estrad Norr i Jämtland samt medverkat i uppsättningar på landets större teaterscener. På senare år har han även tagit ett steg mot den klassiska världen med återkommande frilansuppdrag för olika klassiska ensembler, och han är även aktiv inom svensk folkmusik med flera välrenommerade grupper och projekt.

År 2018 startades den egna gruppen Svante Söderqvist Trio, och i tillägg till kontrabasen spelar han här även sitt ursprungliga huvudinstrument cello i stor omfattning.

Med sig har han de mångårige kollegorna Adam Forkelid och Calle Rasmusson på piano respektive trummor/slagverk. Trion har spelat ihop i många olika konstellationer under många år vilket gör att gruppen är mycket samspelt.

Musiken är i huvudsak egenkomponerad, med tydlig melodisk och rytmisk utgångspunkt och med element utöver jazzen från både folkmusik och klassisk musik. Både Adam Forkelid och Calle Rasmusson gör ett stort kreativt avtryck i formandet av musiken genom bländande musikalitet och spelskicklighet.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.