Äggen är slut

Ett körverk av och med kvinnor mitt i livet

Det sceniska körverket Äggen är slut har vuxit fram efter intervjuer med kvinnor kring frågor som är viktiga när en står mitt i livet. I verket får vi höra en kör av kvinnor sjunga ut sina känslor, erfarenheter och drömmar. Dirigent Johanna Kraft, slagverkare Emelie Sjöström, recitatör Annica Carlsson Bergdahl.

Övergångsåldern är en period i allas liv som det är ganska tyst om. Det ville Annica Carlsson Bergdahl ändra på. Utifrån intervjuer med kvinnor mellan 50 och 73 formande hon utställningen och körverket Äggen är slut. Utställningen visades i vintras på Regionmuseet i Kristianstad och nu sätts körverket upp med en damensemble bestående av korister från Karlshamns Kammarkör m.fl. som sjunger och agerar på scen.

 

Medverkande

Damensemble från Karlshamns Kammarkör samt ytterligare korister från Blekinge och Skåne, under ledning av dirigent Johanna Kraft, körledare och sångpedagog som även är en rutinerad korist och ofta anlitad sångsolist.

Slagverk: Emelie Sjöström, experimentell slagverkare.

Recitatör: Annica Carlsson Bergdahl, Initiativtagare, producent och intervjuare för körverket, boken och utställningen Äggen är slut.

Övriga

Regissör och koreograf: Lena Torshall med många års erfarenhet från musikaler och dansföreställningar i södra Sverige.

Ljussättning: Michael Magnusson, med meriter från Guldeken och andra stora arrangemang.

Producent: Camilla Bengtsson, erfaren och välmeriterad projektledare och kulturproducent.

Körverket

Texter: Lina Ekdahl

Musik av kompositör: Paula af Malmborg Ward.

Föreställningen är ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Karlshamns Kammarkör, Karlshamns kommun, Kristianstad kommun, Kulturrådet, Musik i Blekinge, Musik i Syd, Musikskolan i Karlshamn, Regionmuseet Kristianstad och Sensus studieförbund. Fotograf av headerbild: Elisabeth Ohlson

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.