Chris Cohen

En kväll fylld av hypnotiska melodier och drömlika ljudlandskap där varje ton känns personlig. Chris Cohen, en gång ett tyst barn, fann genom musiken ett sätt att kommunicera med omvärlden och växte till en fantastiskt mångsidig och fängslande musiker.

Cohen har etablerat sig som en mästare inom art-rock och experimentell pop, där hans musik balanserar komplexitet med tillgänglighet och varje ton bär en personlig prägel. Med en karriär som spänner över flera decennier har han imponerat med samarbeten med band som Deerhoof och artister som Weyes Blood och Kurt Vile. Under sin resa började den introverta Cohen även utforska textskrivande. Trots att det inte kom naturligt erbjöd processen honom en ny känsla av självinsikt och en möjlighet att se både sig själv och världen från oväntade vinklar.

Efter flera album med bland andra Deerhoof (exempelvis kritikerrosade ”The Runners Four” och ”Apple O”), The Curtains och Cryptacize, solodebuterande Cohen under eget namn 2012 med ”Overgrown Path”. 12 år och två album senare är det nu dags för albumet ”Paint a Room” att se dagens ljus. 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.