Familjelördag

Under våren arrangerar vi tre Familjelördagar på Kulturkvarteret!Här hittar ni en massa roliga programpunkter som: sagor, lekar, pyssel, bokbytarbord, familjekör och annat kul.

11.00 – Tipsrunda på Biblioteket
11.00 – Bokbytarbord
11.00 – Pyssla i Kilen med Malin
11.15 – Magi i Bokskogen
12.00 – Familjekör med Anders
14.00 – Musikföreställning: Chou Chous Hörna!

11.00–15.00 | Bokbytarbord

Kom och byt böcker med oss på Kulturkvarteret! Även om du inte har några böcker att byta så går det bra att ta hem en bok ändå.

11.00–15.00 | Pyssla i Kilen med Malin

Är du och ditt barn på jakt efter något rolig och kreativ? Då har vi den perfekta lösningen! Vårt pysselevenemang är en unik möjlighet för barn att utforska sin kreativitet, lära sig nya färdigheter och ha roligt medan de skapar minnen som varar för evigt.

11.15–11.45 – Magi i Bokskogen | Kristianstads stadsbibliotek

Upplev magin i sagorummet Bokskogen! Under dagen kommer vi att få höra två sagor om Bockarna Brusen! Vi berättar ljud- och ljussagor för barn från 3 år.

12.00–12.45 – Familjekören med Anders Larsson | Lilla salen

En av landets mest meriterade folksångare med fokus på lekfullhet och improvisation. Efter sin tid med folkmusikgrupper som Envisa, B.A.R.K och Svanevit är han en välkänd profil på den svenska folkmusikscenen och även sångcoach för de små! Med Anders blir det sångverkstad som går ut på att var och en ska finna sin egen melodi. För att ha roligt i sång behöver barnen lära känna sig röst och sitt sångläge, vilket Anders här hjälper dem med!

Tänk på att det är begränsat antal platser till Familjekören. Anmäl dig här!

14.00–14.40 – Musikföreställning: Chou Chous Hörna!

Vad säger att en saga måste läsas fram – det finns ju så många andra sätt att berätta på.

Om nu pappa är en hejare på att hitta på musik, så är det väl bättre att han berättar på sitt sätt.

Lyckliga lilla Chou Chou som fick fantisera kring hur snön dansar eller hur den lilla elefanten somnade när hon omfamnades av alla toner från pappas piano.

Men hon är inte ensam om den lyckan, för nu kan alla barn (såväl små som stora) fantisera bland tonerna i Chou Chou:s hörna som tillsammans bildar sex scener. Scenernas innehåll lyfts fram av en mimare, och vi förflyttar oss mellan dem med hjälp av nyskrivna musikaliska aforismer.

Kanske blir det så att det är barnen som sedan berättar för sina föräldrar sagan som de sett och hört.

Köp dina biljetter här!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.