Helt Klassiskt – Duo Brantelid/Hadland 

Helt klassiskt

Helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken.

Nu välkomnar vi det absoluta toppskiktet i världen – Duo Brantelid/Hadland! Andreas Brantelid och Christian Ihle Hadland är två av de mest eftertraktade och kreativa solisterna från en generation av begåvade skandinaviska musiker. Från fyllda konsertsalar i Europa till Kristianstad för en exklusiv konsert i Brantelids hemtrakter.

2018 utsågs Andreas och Christian till gemensamma konstnärliga ledare för Stavanger Chamber Music Festival på Norges västkust, ett partnerskap som fortsätter att nära deras musikaliska dialog. 2015 släpptes duons första inspelning med verk av Edvard Grieg och Percy Grainger på BIS och utsågs omedelbart till Editor’s Choice av tidningen Gramophone. Under 2017 framförde duon Beethovens kompletta sonater för cello och piano under två konserter i DrottningshallenDet Kongelige Danske Bibliotek i Köpenhamn. 

Den danske cellisten Andreas Brantelid debuterade som solist vid 14 års ålder och framförde Edward Elgars cellokonsert i sin hemstad Köpenhamn med – Det Kongelige Danske Orkester. Han fortsatte med att göra en rad hyllade inspelningar för EMI och BIS samt framträdde som kammarmusiker och konsertsolist med orkestrar runt om i världen.  

Christian Ihle Hadland, är en tidigare BBC New Generation Artist liksom sin duopartner Brantelid. Christian föddes i Stavanger, Norge, och har gjort sig ett namn som en sann virtuos på pianot med en distinkt touch och en hunger för repertoar av alla slag. Han har framfört flera konserter på BBC Proms, samarbetat med några av vår tids mest uppmärksammade artister, inklusive Renée Fleming och är en frekvent gästartist vid Wigmore Hall i London. 

Aftonens program: 

Dohnanyi: Sonat i B-dur op. 8
Poulenc: Sonat

Paus

Beethoven: Sonat i F-dur op. 5 nr. 1
Schubert/Pjatigorskij: Introduktion, tema och variationer op. 82 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.